Walstroom

Duurzaam, schoon en stil; dat is onze walstroom oplossing voor gemeenten. Wij leveren complete shorepower oplossingen om schepen, welke voor de kade liggen, te voorzien van energie. Door middel van continue communicatie kan de geleverde energie direct verrekend worden met de eindverbruiker.

Walstroom oplossing

Ook al liggen schepen in de haven stil, ze hebben energie nodig in de vorm van elektriciteit. Deze schepen zijn vaak een storende en vervuilende factor. Motoren blijven draaien om de generatoren aan te drijven en zodoende het schip te voorzien van stroom. Het gevolg hiervan is hinder en vervuilende uitstoot. De vervuilende uitstoot bestaat uit Co2, Stikstof en fijnstof. Wij kunnen deze walstroom oplossing aanbieden voor zowel binnenvaart-, cruise- als voor zeegaande schepen leveren.

Waarom walstroom?

Walstroom is de oplossing. Door middel van een walstroomvoorziening aan de wal, voorzien onze complete oplossingen schepen van stroom. Door middel van een kabel kan een schip gekoppeld worden aan onze walstroom unit. De voordelen van walstroom zijn enorm. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de omgeving, bemanning en bedrijven. Het gebruik van walstroom zorgt direct voor een schonere lucht en geen geluidshinder.

Walstroom installatie

eL-Tec Elektrotechnologie B.V. heeft de oplossing. Deze bestaat uit een walstroomkast welke gekoppeld is aan een automatisch betaalsysteem voor verrekening met de gebruiker. De aansluiting met het schip vindt plaats d.m.v. een power lock (400A) en of 2x CEE norm 400V/125A steker. Daarnaast biedt het ontwerp de mogelijkheid om deze walstroomkasten bij hoog water te verplaatsen. eL-Tec ontwerpt, fabriceert en installeert de volledige elektrotechnische besturing van de walstroom installatie. Wij werken nauw samen met verschillende partners die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en levering van de behuizing van de walstroomkast, de fundatie (grondput) en haar voorzieningen en de inventarisatie van de bestaande infra. Op deze manier zorgen wij er voor dat de walstroom installatie compleet wordt geleverd.

Walvoeding

Bent u op zoek naar een walvoeding? De walvoedingen van eL-Tec Elektrotechnologie B.V. bestaan uit een walstroomkast welke gekoppeld is aan een automatisch betaalsysteem waardoor het verbruik direct met de gebruiker verrekend wordt. Deze walstroomkast is geschikt tot een voeding van 400A. U kunt op deze manier eenvoudig gebruik maken van onze shorepower oplossing!

Walstroom via eL-Tec

Duurzaamheid is een groot goed. Dat beseffen wij maar al te goed bij eL-Tec. Wij nemen daarom onze verantwoordelijkheid voor het milieu. We tonen lef om te innoveren en gaan altijd voor duurzame oplossingen als walstroom. Daarmee levert el-Tec (en de walstroomvoorziening) een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in uw haven. Wilt u meer informatie over walstroom of onze walvoedingen? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op door te bellen naar telefoonnummer +31 (0)38-4445200 of een email te sturen naar office@el-tec.nl.