Elektrische aandrijving

Overweegt u elektrische aandrijving, ook wel elektrische of hybride voortstuwing genoemd, op uw schip? eL-Tec Elektrotechnologie is specialist in complexe elektrotechniek voor de industrie en maritieme sector. We ontwerpen en installeren met oog voor innovatie en duurzaamheid. Vanuit onze vestiging in Hattem bedenken we oplossingen voor productieprocessen, machinebouw en scheepsbouw in de vorm van elektronische installaties en de integratie van verschillende systemen. Binnen de scheepsbouw is er steeds meer oog voor duurzaamheid en dat is een goede ontwikkeling. We zien daarom de vraag naar elektrische aandrijving steeds meer groeien. Wilt u weten waarom elektrische of hybride voorstuwing zo interessant is?

Alle voordelen van elektrische aandrijving …

Elektrische aandrijving brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen voor uw bedrijf, maar ook voor de natuur. We zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Het is beter voor het milieu, omdat u geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen.
  • U bespaart daardoor brandstofkosten. Dit is beter voor uw bedrijfsvoering.
  • Uw systemen werken efficiënter, wat ook zijn uitwerking heeft op uw bedrijf op verschillende manieren. Denk bijv. aan het gewicht van het schip en de ruimte die installaties innemen.
  • U draagt uw steentje bij aan de verduurzaming van de maritieme sector.

Eigenlijk is er geen reden om níet naar hybride of elektrische aandrijving voor uw schip te kijken. En wij kijken graag met u mee. Of u nu uw schip volledig elektrisch voort wilt stuwen, of alleen uw as-generator efficiënter wilt inzetten. En alles er tussenin.

… met zekerheid en snelheid van eL-Tec

Bij het toepassen van elektrische aandrijving werken we met vaste componenten, ook bij het vervangen of ombouwen van uw bestaande systeem. Daardoor weten we precies wat er mogelijk is. En profiteert u van de grootst mogelijke flexibiliteit bij het ontwerpen en inbouwen. Vaak betekent dat: gewichtsbesparing, ruimtebesparing en een korte constructietijd. Met onze oplossing is het zwakste component in een circuit geëlimineerd, daardoor krijgt u een langere levensduur. Wilt u meer weten over elektrische aandrijving of voortstuwing? Of bent u op zoek naar een tussenstap zoals hybride voortstuwing? Onze engineers vertellen u er graag alles over. Neem contact op via 038-4445200 of stuur een mail naar office@el-tec.nl.