24/7 Contact: +31 38 4445200                      E-mail:  office@el-tec.nl

Meer projecten

TSHD

DEME's nieuwste sleephopperzuiger (TSHD) RIVER THAMES met succes gelanceerd bij PaxOcean Graha, in Batam Indonesië. De TSHD, ontworpen en gebouwd door Royal IHC, heeft een hoppercapaciteit van 2.300 m³ en een maximale baggerdiepte van 30 meter onder de waterlijn.

De RIVER THAMES is een kopie van de 2.300m³ TSHD LESSE, in augustus met succes door IHC in samenwerking met eL-Tec afgeleverd bij Baggerbedrijf de Boer. Het schip is ontworpen om zee- en binnenwateren te onderhouden en landaanwinning uit te voeren. Het is uitgerust met het nieuwste elektronische systeem om het positioneren, klinken en uitvoeren van baggerwerkzaamheden te verbeteren. Om de impact op het milieu tijdens het baggeren te minimaliseren, is het schip uitgerust met de nieuwste innovatie op het gebied van overstorten - de IHC Plumigator®. Het compacte ontwerp van de TSHD wordt gekenmerkt door een kleine diepgang en kan wereldwijd worden ingezet voor projecten in ondiep water.

Deze succesvolle lancering is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van de RIVER THAMES. Het schip zal naar verwachting in februari 2020 worden opgeleverd.