24/7 Contact: +31 38 4445200                      E-mail:  office@el-tec.nl

Afgelopen zaterdag presenteerde Boyan Slat van de Ocean Cleanup met trots de InterceptorTM als een bijdrage aan de winning van plastic uit rivieren.

eL-Tec is een trotse engineering partner van The Ocean Cleanup's InterceptorTM Afgelopen zaterdag presenteerde Boyan Slat van The Ocean Cleanup met trots de InterceptorTM als een bijdrage aan de winning van plastic uit rivieren. Volgens het onderzoek van The Ocean Cleanup dragen 1000 rivieren bij aan 80% van de oceaanplastics-vervuiling.

De InterceptorTM begon als een idee en is nu ontwikkeld als een bestaand vaartuig, de afgelopen maanden is deze getest in Nederland en Zuidoost-Azië. Sinds medio 2018 waren wij als eL-Tec betrokken bij het testen en in bedrijf stellen van het systeem. De InterceptorTM is een zelfvoorzienende geautomatiseerde technologie met een off-grid stroomvoorziening. eL-Tec was betrokken bij de engineering en ontwikkeling van dit complexe project. eL-Tec ontwikkelde en installeerde het elektrische systeem van InterceptorTM inclusief slimme sensoren die worden gebruikt om het gewonnen afval te wegen en te verspreiden over het schip. Zodra het ponton vol is, ontvangt de operator een slim signaal voor de voorbereiding op het lossen van het afval.

Eén InterceptorTM kan tot 50.000 kg afval per dag opzuigen en heeft een opslagcapaciteit van 50m3. Omdat de InterceptorTM op de meest duurzame manier is gemaakt, is hij ontworpen om te werken in de meest vervuilde rivieren ter wereld. Met maximale efficiëntie kan het tot 100.000 kg per dag extraheren. eL-Tec Elektrotechnologie is gespecialiseerd in complexe elektrische technologie, het sleutelwoord is "duurzaam" volgens Dick Stoppelenburg, directeur eL-Tec. Het bedrijf met 25 jaar ervaring in de maritieme en baggerindustrie is een trotse engineeringpartner van The Ocean Cleanup.